Menstruationsproblemer

Kæmper du hver måned med oppustethed, sukkertrang eller græder du over ingenting?

Er du nødt til at lægge dig syg en gang imellem med vanvittige smerter i underlivet?

Dårligt humør? Smerter? Kraftige blødninger? Vægtøgning? Uregelmæssige menstruationer? Lændesmerter? Hovedpine? Akne? Spændinger i nakke og skuldre?

Er det noget du kender til?

Så kan det være du lider af PMS – præmenstruelt syndrom

Der kan være mange årsager til menstruationsproblemer. Stress, PCOS og endometriose kan også være en årsag, og menstruationsproblemer kan være årsag til manglende graviditet.

Det rigtigt gode ved at få hjælp med akupunktur er, at du slipper for at spise en masse smertestillende piller, og det der er værre. Derved slipper du for bivirkningerne. Akupunktur styrker og stabiliserer din krop, danner endofiner, der afhjælper smerter og løfter humøret. Det er utroligt effektivt for både krop og psyke.

Massage kan løsne op for en anspændt krop og give velvære.

Der kan sagtens være både vitamin og mineral mangler involveret fx magnesium mangel. Bløder du meget, kan du også være i underskud af jern. Så det vil være oplagt at få en vitamin og mineral test med en efterfølgende kostplan, med kost der styrker din ubalance.

TCM Kost terapi går ud på, at man kan bruge mad terapeutisk, dvs alt efter hvilket ubalancemønster du har, så kan du selv deltage i behandlingen ved at spise fødevarer, der gavner dine ubalancer og derved dæmper symptomerne. Kost kan betyde en hel del for menstruationsproblemer.

En special blanding af Bach’s blomster remedier kan også gøre underværker. Da der ofte er følelser involveret ved menstruationsproblemer, kan blomstermedicin være et fantastisk hjælpemiddel. Det virker ved at du bliver afslappet, får en indre ro og problemerne kommer på afstand og fylder ikke så meget.

Akupunktur kan både regulere menstruationen og forebygge smerter ved hjælp af en vedligeholdelsesplan.

Hvad kan du selv gøre

Du kan selv afhjælpe noget af ubehaget og smerterne ved at holde igen med koffeinholdige drikke, undgå stress, overdreven motion og søvnunderskud.

Derimod er varm te, gåture og frisk luft godt. Sørg for at holde dig varm, især over lænden. Og det allerbedste – mørk chokolade kan mildne både fysiske og psykiske symptomer på PMS.

Helt overordnet gælder ved alle smertetilstande, at man mærker smerter tydeligere, når man er uoplagt, stresset, trist eller fysisk udmattet. Heraf følger således også, at smerte gener kan opleves mindre udtalte, hvis man er veludhvilet og har det godt fysisk og psykisk.

Husk – du skal altid gå til lægen hvis

  • Hvis du får ekstrem kraftig blødning
  • Hvis du pletbløder mellem perioderne
  • Ekstreme smerter

Pst…. fås også som et koncentreret behandlingsforløb.

Det er et intensivt forløb med kort tid mellem behandlingerne. Det betyder at behandlingen får bedre fat, og det hjælper hurtigere.  Det har også den fordel, at når der kun fokuseres på et problem ad gangen, så er der større chance for, at jeg kommer mere i dybden. Desuden har erfaringen sagt mig, at når jeg griber problemet an fra mange sider, så virker det bare bedre.

Læs mere på behandlingsforløb

Du kan selvfølgelig stadig få en behandling ad gangen eller et rabatkort til 5 behandlinger, hvis du ikke synes et koncentreret forløb er noget for dig.

Er du blevet motiveret nu og vil i gang med det samme, så kan du bestille en tid på

Tlf.:  2762 8429