TCM kost terapi

TCM står for Traditionel kinesisk(chinese) medicin og er samlet set en hel masse forskellige behandlingsformer.

TCM Kost

TCM kost terapi er en af dem, og her kan man bruge kosten til at sætte ind på flere niveauer i behandlingen. TCM Kost terapi går ud på, at man kan bruge mad terapeutisk, dvs alt efter hvilket ubalancemønster du har, så kan du selv deltage i behandlingen ved at spise fødevarer, der gavner dine ubalancer og derved dæmper symptomerne.

Sammen med akupunktur kan man bruge bestemte fødevarer til at holde kroppens energi – ”Qi” i balance.

Man kan i første omgang begynde at spise lokalt og efter årstiderne. Husk med årstiderne menes hvad, der høstes i Danmark på det givne tidspunkt. Fx Ikke tomater og appelsiner, der flyves hertil om vinteren.

Det vil sige, at fx om vinteren så spiser man de lagrede rodfrugter, kål, æbler, løg osv, tilbereder langtidskogte gryderetter, varmende kødretter, supper osv. Det er ikke om vinteren, man spiser råkost, salater, eksotiske frugter, is og andre kolde fødevarer. Salt i små mængder styrker, fx tang, himalaya salt, uraffineret havsalt, hvorimod for store mængder salt svækker. Mad i blå(lilla) og sorte farver styrker, fx rødkål, rødløg, sorte bønner, sorte sesamfrø, auberginer.

Hvordan foregår det?

Når man spiser efter årstiderne og TCM, kan man fx tillade sig at spise flere kolde fødevarer om sommeren, ikke at du skal svælge i is, men din krop kan betydelig bedre klare det, end hvis du spiser is om vinteren.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad TCM kost terapi kan gøre for dig, fx i forbindelse med smerter, vægttab eller andet, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Har man mange eller svære ubalancer eller alvorlige sygdomme, kan kost terapi ikke stå alene. Der må man regne med at skulle supplere med akupunktur eller andre behandlingsformer.

Jeg håber, du lytter til din krop og giver den, den hjælp, den har brug for.

Se hvad vores kunder siger

Akupunktur - fordi det virker

Et slogan, men mere end det. Det er faktisk sandheden. Selv aldersrelaterede symptomer som andre giver op overfor, afhjælpes helt eller mildnes ved behandling med akupunktur hos Marlene

– Laura

Lindret smerter

Jeg er kommet her hos Marlene siden efteråret 2013 og har fået akupunktur for gigt og iskias. Det har hjulpet meget og har lindret mine smerter.

– Jeanette

Varmeste anbefalinger til Marlene

Har I helbredsproblemer? Så kan jeg helt sikkert anbefale Marlene. Hun er et helt unikt menneske, som spænder over mange behandlingsformer.

Og det hjælper, det kan jeg trygt stå inde for. Derfor mine varmeste anbefalinger til Marlene

– Katrine

Kan godt anbefale akupunktur

Jeg har haft problemer med balance nerven – depression – træthed – almen utilpashed. Hver gang jeg har været hos Marlene og fået behandling har det hjulpet. Kan godt anbefale en behandling med akupunktur engang i mellem.

– Poul Erik

Skriv til mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller overvejer at starte et behandlingsforløb. Ring eller send en SMS til mig på 27 62 84 29. Du kan også sende mig en mail på klinik32a@gmail.com eller udfyld kontaktformularen.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.